Загарбники забороняють використовувати запаси крові у лікарнях для маріупольців

Загарбники забороняють використовувати запаси крові у лікарнях для маріупольців

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі зростає кількість поранених військових рф, у лікарнях дефіцит крові.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Окупанти не дозволяють використовувати залишки/запаси плазми та банку крові через дефіцит та намагання зберегти для лікування поранених окупантів, більшість яких зростає щодня», - написав Андрющенко.

Раніше він зазначав, що загарбники оголосили про велику потребу всіх груп крові через велику кількість поранених в міській лікарні №2. Саме цю лікарню росіяни використовують в якості шпиталю для своїх поранених.

«Дорогі маріупольці. Виконуйте свій громадській обов’язок і залишайтесь вдома. В місті 1500 мраZів в російській віськовій формі - хай самі кров здають, якщо вона в них ще є», - закликав городян радник мера.

Він зазначив, що наразі медицина в Маріуполі не просто в стані колапсу, її «просто немає навіть в мінімальному розумінні». Так, для мешканців міста переливання крові майже недоступне. «Кожен випадок, який потребує переливання фактично закінчується смертю пацієнтів», - констатував Андрющенко.

Він додав, що через наповнення лікарні росіянами, людей розміщують навіть у коридорах.

Читайте також: Спроби росіян підключити електрику в Маріуполі закінчуються пожежами, а для гасіння немає води

Як передає Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-