Україна намагається врятувати людей зі Святогірської лаври, яку обстрілює рф

Україна намагається врятувати людей зі Святогірської лаври, яку обстрілює рф

Укрінформ
Україна продовжує роботу над організацією безпечного коридору для виведення мирних жителів з території Святогірської лаври, яка зазнає обстрілів з боку загарбників.

Про це у Телеграмі повідомляє Головне управління розвідки Міноборони, передає Укрінформ.

«Окупанти продовжують обстріли Святогірської лаври, попри те що на її території залишається велика кількість мирних людей. Водночас Україна докладає максимальних зусиль до організації безпечного коридору для виведення цивільних та доправлення гуманітарних вантажів для ченців, що прийняли рішення залишитись на території Лаври», - йдеться в повідомленні.

За даними ГУР, на території Святогірської лаври перебувають близько 600 мирних жителів. Більшість із них – прочани та місцеві мешканці, які шукали прихисток від обстрілів.

Читайте також: Більшість знищених релігійних споруд на Донеччині належали до московського патріархату

"Україна ще раз наголошує на необхідності виведення цивільних на підконтрольну Україні територію заради збереження життя людей та надання гуманітарної та медичної допомоги ченцям, які відмовились залишати територію монастиря. Щоб уникнути можливих провокацій, Україна готова долучити міжнародних посередників до процесу організації гуманітарного коридору", - заявили у ГУР.

Читайте також: Стратегічне завдання росіян: Кириленко про руйнування пам'ятки Святогірської лаври

Раніше відомство інформувало, близько 100 ченців відмовляються залишати територію Святогірської лаври. Частина з них через поранення, вік та хвороби, перебувають у тяжкому стані, що унеможливлює їхню евакуацію.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня територія Святогірської лаври зазнала артилерійського обстрілу з боку російських окупаційних військ. Внаслідок обстрілу загинули архимандрит Галактіон, чернець Аристоклій і черниця Варвара. Кілька священників зазнали тяжких поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-