Стратегічне завдання росіян: Кириленко про руйнування пам'ятки Святогірської лаври

Стратегічне завдання росіян: Кириленко про руйнування пам'ятки Святогірської лаври

Укрінформ
Всіхсвятському скиту у Святогірській лаврі, знищеному сьогодні ворожими обстрілами, понад 100 років – він був освячений у 1912 році.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Донецької військової обласної адміністрації Павло Кириленко.

«Святогірська лавра знову під російським вогнем — сьогодні росіяни знищили Всіхсвятський скит. Цьому скиту понад сто років. Він був освячений у 1912-му. Його вже руйнували за часів комуністичного тоталітарного режиму, зруйнували тепер вдруге», - написав Кириленко .

Він підкреслив, що росіяни нищать все, до чого можуть дотягнутися, незважаючи на жодні культурні зв'язки.

«Святогірська лавра, що перебуває в канонічній єдності з московським патріархатом, вже не вперше під обстрілом: раніше росіяни вже вбили чотирьох служителів лаври та тяжко поранили ще чотирьох. Все це робиться зі схвалення московського патріарха кирила та російського народу», - зазначив очільник області.

За його словами, знищити українську культуру — це стратегічна мета росіян, і лише спільними зусиллями всього цивілізованого світу їх можна зупинити.

«Росія має бути виключена з ЮНЕСКО та всіх культурних організацій, російські діячі мають стати нерукоподатними у всьому світі. Від цього залежить порятунок тисячолітньої культурної спадщини», - наголосив керівник ОВА.

Читайте також: росії не місце в ЮНЕСКО: Зеленський відреагував на удар по Святогірській лаврі

Як повідомлялося, 4 червня під обстріл окупантів знову потрапила Святогірська лавра в Донецькій області. Палав Всіхсвятський скит Святогірської лаври. У Донецькій єпархії УПЦ підтвердили, що, окрім монастирської братії та сестер, в храмі перебувало близько 300 біженців, серед яких інваліди, літні люди, приблизно 60 дітей, у тому числі немовлята.

Свято-Успенська Святогірська Лавра УПЦ мп — монастир УПЦ мп у Святогірську. Монастир розташований на високому крейдяному правому березі Сіверського Дінця. Окрім наземних будівель, має крейдяні печери. У лаврі зберігаються мощі преподобного Іоанна, затворника Святогірського. Раніше лавра була монастирем. Перші згадки про нього датуються 1526 роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-