росіяни поспішають до 1 вересня: Маляр розповіла про освіту й медицину на захоплених територіях

росіяни поспішають до 1 вересня: Маляр розповіла про освіту й медицину на захоплених територіях

Укрінформ
російські загарбники планують інтегрувати свої стандарти в медичну та освітню сфери на окупованих територіях.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказала заступник міністра оборони Ганна Маляр.

“Сьогодні окупанти планують примусову інтеграцію медичної сфери на тимчасово окупованих територіях, мається на увазі, до російських стандартів. І так само намагаються сьогодні інтегрувати освітню сферу на тимчасово окупованих територіях до російських стандартів і намагаються встигнути це зробити до 1 вересня”, - зазначила Маляр.

Читайте також: Загарбники облаштували в драмтеатрі Херсона склад боєприпасів

Втім, за її словами, відомо, що більшість керівників закладів освіти, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях не погоджуються на умови окупантів і відмовляються від співпраці.

Як зауважила заступник міністра, загарбники намагаються завозити працівників освіти з Криму, з тимчасово окупованих регіонів Донецької та Луганської областей, а також з території рф, але в більшості, за даними розвідки, освітяни відмовляються їхати працювати в Україну, побоюючись обстрілів.

Окрім цього, за інформацією розвідки, як повідомила представник МОУ, окупанти, по мірі заповнення посад у своїх адміністраціях громадянами росії, витісняють з них тих громадян України, які раніше пішли на співпрацю з окупантом. Зокрема, це відбувається в Херсоні та Мелітополі.

Читайте також: Загарбники в паніці від можливостей нового озброєння ЗСУ – перехоплення

Також, як додала Маляр, за даними розвідки російські окупаційні війська посилюють поліцейський режим, розширюють патрулювання, обладнують додаткові блокпости. На захоплених територіях зросла кількість обшуків, місцеве населення на захоплених територіях примушують до співпраці з окупаційними адміністраціями, отримання російського громадянства, причому здійснюють це жорстоко, завдаючи не лише моральних, але і фізичних травмувань людям, незважаючи на вік чи стать.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-