МОЗ: На захоплених територіях - 400 медзакладів, 87 зруйновані загарбниками

МОЗ: На захоплених територіях - 400 медзакладів, 87 зруйновані загарбниками

Укрінформ
На тимчасово захоплених російською федерацією територіях України розташовані понад 400 медичних закладів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОЗ.

“Більше ніж 400 українських закладів охорони здоров'я опинилися на тимчасово окупованих росіянами територіях. Ворог вже зруйнував тут 87 об'єктів охорони здоров'я, 84 з яких – на Донеччині, і продовжує нищити медичну інфраструктуру регіону”, - йдеться у повідомленні.

Заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко поінформував, що Україна продовжує підтримувати медичну систему у тимчасово захоплених регіонах та щомісяця перераховує медзакладам кошти. Зокрема, за його словами, від початку повномасштабної війни вже перераховано понад 4 мільярди гривень.

Читайте також: МОЗ надасть додаткове фінансування для виплат заробітної плати лікарям

«Там наші лікарі, які лікують наших українських пацієнтів. І це наша принципова позиція – завжди підтримувати своїх, де б вони не були. Сьогодні ми маємо зв'язок з більшістю медичних закладів, які знаходяться в окупації. Кожному, з ким такий зв'язок встановлено, щомісяця перераховується 1/12 від обсягу річної суми контракту за Програмою медичних гарантій», – розповів Яременко.

Він додав, що медикам, які працюють на тимчасово захоплених територіях, нараховується українська заробітна плата у розмірі не менше ніж 20 000 гривень для лікаря та 13 500 – для медичної сестри.

У МОЗ наголошують, що на тимчасово захоплених територіях медики продовжують лікувати пацієнтів навіть ризикуючи життям.

Читайте також: МОЗ: Понад 3,5 тисячі внутрішньо переміщених медиків працевлаштувалися в медзаклади

Зокрема, за інформацією міністерства, лише на Херсонщині від початку війни понад пів тисячі лікарів «первинки» внесли в електронну систему дані про звернення 107 000 пацієнтів, а лікарі виписали електронні рецепти для понад 4 000 пацієнтів.

Як повідомлялося, раніше міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну за межі нашої держави виїхали не більше 1% медичних працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-