Через війну в Україні за кордон виїхали не більше 1% медиків

Через війну в Україні за кордон виїхали не більше 1% медиків

Укрінформ
Від початку повномашстабного вторгнення росії до України за межі нашої держави виїхали не більше 1% медичних працівників.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі телемарафону, повідомляє Укрінформ.

“З початку війни медичних працівників виїхало за територію України у відсотках - 0,5% від усіх медичних працівників, які працюють в лікарнях за програмою “Медичних гарантій”. Це офіційна статистика. Навіть якщо не всі потрапили до офіційної статистики, то ми вважаємо, що не більше 1% медичних працівників залишили межі країни”, - повідомив Ляшко.

Водночас він зазначив, що МОЗ фіксує внутрішньо переміщених медичних працівників, число яких складає понад 3,5 тисячі.

Читайте також: Від початку повномасштабної війни загинули 12 цивільних медиків - Ляшко

“Чи це впливає сьогодні на доступність до медичної допомоги? Ні, ця міграція не впливає на доступність до медичної допомоги. І там, де це можливо, сьогодні наші лікарі надають медичну допомогу. Водночас є і мобілізовані медичні працівники, які разом зі Збройними силами України в їхніх лавах працюють на передовій і надають медичну допомогу як військовослужбовцям, так і цивільним людям, які опинилися в зоні активних бойових дій і під обстрілами, які робить країна-терорист”, - розповів міністр.

Також він наголосив, що “сьогодні в нас не бракує лікарів, сьогодні ми в повній бойовій готовності” та подякував кожному медичному працівнику за роботу.

Як повідомлялося, раніше в МОЗ поінформували, що понад 3,5 тис. внутрішньо переміщених медиків працевлаштувалися в заклади охорони здоров'я на новому місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-