На Херсонщині загарбники знищують урожай фермерів, щоб залякати їх

На Херсонщині загарбники знищують урожай фермерів, щоб залякати їх

Укрінформ
На Херсонщині російські загарбники знищують врожай фермерів, щоб залякати їх, а є випадки, коли самі фермери викидають свій врожай, щоб не віддавати його за безцінь.

Про це заявив в ефірі телемарафону перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, коментуючи запитання про заяви російських пропагандистів, які вже «розпоряджаються» врожаями на Херсонщині і заявляють, що аграрії нібито мріяли і планували продавати продукцію на Крим, передає Укрінформ.

«Те, що відбувається сьогодні з нашими фермерами, – це пограбування, це рейдерство, це знищення врожаю. Тому що у нас уже є підтверджені випадки, коли вони просто спалюють врожай фермерів, які відмовляються працювати, в тому числі на Крим. Є такі випадки, вони (російські окупанти - ред.) таким шляхом намагаються залякати людей», - зазначив Соболевський.

За його словами, врожай змушують продавати за копійки. Якщо фермеру вдалося продати товар посереднику за собівартістю – це вже добре. Тому Соболевський підкреслив, що коли російська пропаганда показує Крим, завалений продуктами, то це фактично відбулося пограбування фермерів Херсонщини.

Водночас він підкреслив, що є окремі фермери, які перереєструвалися в окупантів, навіть у Криму відкрили рахунки в рублях.

«На жаль, є такі випадки, але їх дуже невелика кількість», - додав Соболевський.

Натомість більшість фермерів свою продукцію возять на ринки Херсонщини. І саме тому ціни на цих ринках насправді доступні.

Соболевський також розповів, що є відео і фото того, як фермери просто викидають свій врожай, що є свідченням своєрідного протесту – люди відмовляються віддавати його за копійки окупантам. Фермери знищують врожай самі, таких випадків багато, зазначив перший заступник голови Херсонської обласної ради.

Читайте також: росіяни за добу вдарили ракетами по п’яти областях, зокрема по визволених селах Херсонщини – ВЦА

Як повідомляв Укрінформ, поліція відкрила кримінальні провадження щодо цілеспрямованого знищення врожаю на Херсонщині військовими рф.

В окупованому Херсоні стрімко дешевшають кавуни й дині - пропозиція різко перевищує попит, оскільки містянам немає за що закуповуватися на ринках.

На Херсонщині загарбники оголошували, що скуповуватимуть у херсонських фермерів зерно по 85-95 доларів за тонну, а це в кілька разів менше за ринкову ціну. З тимчасово захопленої Херсонщини колони фур вивозили до Криму сільгосппродукцію, скуплену в місцевих аграріїв за безцінь, відбувається цинічне обкрадання фермерів.

На захоплених територіях Півдня України рф запровадила політику викрадення аграрної продукції.

Фото: Фейсбук поліції Херсонської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-