В окупованому Херсоні у людей закінчуються заощадження - ЗМІ

В окупованому Херсоні у людей закінчуються заощадження - ЗМІ

Укрінформ
В окупованому Херсоні стрімко дешевшають кавуни й дині - пропозиція різко перевищує попит, оскільки містянам немає за що закуповуватися на ринках.

Як передає Укрінформ, про це у телеграм-каналі повідомляє херсонське видання NewDay ua.

«У Херсоні стрімко дешевшають кавуни й дині. При тому, що промислові товари, завезені з Криму, у окупованому Херсоні тільки дорожчають, ціна місцевих продуктів або залишається незмінною, або навіть падає. І насамперед це стосується сезонної продукції», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Херсоні росіяни спалюють тіла, щоб приховати свої втрати – розвідка

Зазначається, що станом на 6 липня на місцевому ринку кавуни пропонували по 15 гривень за кілограм, дині – по 20 гривень. Молода картопля коштувала 5-10 грн/кг, кабачки – 2-3 грн/кг, курячі яйця – 35 гривень за десяток, сало – 50-150 гривень, м'ясо – 150-180 грн/кг.

Як зазначає видання, річ у тому, що пропозиція різко перевищує попит: чотири місяці без роботи «вимили» в городян заощадження, і їм просто немає з чим закуповуватися на ринках. До того ж із готівкою дедалі сутужніше: адже кошти з карткових рахунків або не знімеш, або доведеться віддати посередникам за цю послугу скажені 10-25 відсотків від необхідної суми. Тож харчі родини намагаються добувати самі, в традиційний спосіб: рибалять на Дніпрі та вирощують городину на прибережних дачах.

Читайте також: У Херсоні на стінах з'явилися написи проти псевдореферендуму

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині ворог блокує «зелені коридори», евакуацію. Загарбники викрадають мирних жителів області, серед яких керівники громад. 30 травня вони відключили на Херсонщині інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-