У Херсоні росіяни спалюють тіла, щоб приховати свої втрати – розвідка

У Херсоні росіяни спалюють тіла, щоб приховати свої втрати – розвідка

Укрінформ
У тимчасово захопленому Херсоні російські військові спалюють тіла, щоб приховати свої втрати.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

Як зауважили у розвідці, для приховування реальної кількості втрат загарбники регулярно спалюють тіла вбитих військових. «На околицях міста неодноразово помічено місця з великою кількістю обгорілих залишків людей. Точно ідентифікувати їхню приналежність складно через значні пошкодження від вогню», - ідеться в повідомленні.

Ці тіла привозять вантажними автомобілями з місцевого СІЗО. Щоб приховати факти навмисного спалення тіл, представники російської армії намагаються видати це за наслідки артилерійських обстрілів та подальших пожеж. На місці подій спочатку чувся потужний вибух, після цього виникала пожежа. Доступ службовців МНС для ліквідації пожежі забороняється.

У ГУР МОУ також повідомили, що відомий херсонський колаборант, начальник виправної колонії №90 Євген Соболєв перебуває у міській клінічній лікарні ім. Лучанського на 4-му поверсі у відділенні ортопедії. Після вибуху машини в якій перебував Соболєв, йому встановлено апарати Ілізарова на обидві ноги.

Також у Херсоні продовжується переоформлення медичних закладів та пошук медпрацівників. У зв’язку з тим, що велика кількість лікарів не погодилися працювати на противника та виїхали з тимчасово захоплених територій, ситуація стає критичною. Зокрема, відзначається сильний брак анестезіологів.

Читайте також: Ворог не веде активних дій на Херсонщині, посилює оборону - ОК «Південь»

Як повідомляв Укрінформ, українська розвідка опублікувала аудіоперехоплення, де військовий російської федерації розповідає, як росіяни у тимчасово захопленому Херсоні їздили військовою технікою по вбитих цивільних.

Фото: Командування Десанто-штурмових військ ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-