Ворог не веде активних дій на Херсонщині, посилює оборону - ОК «Південь»

Ворог не веде активних дій на Херсонщині, посилює оборону - ОК «Південь»

Укрінформ
На Херсонщині внаслідок численних обстрілів ситуація стабільно тяжка, сотні окупованих сіл та містечок без води і світла, газу, мобільного та інтернет-зв’язку. Військові рф активних дій не ведуть, посилюють свою оборону.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ОК «Південь», інформуючи про оперативну обстановку на півдні України станом на 15:00.

«Противник продовжує тактику артилерійсько-мінометних обстрілів та атаки системами залпового вогню і крилатими ракетами по наших позиціях та населених пунктах з мирним населенням. Активних дій не веде, посилює свою оборону. Вночі нанесено ракетний удар по Миколаївщині. Крилатими ракетами типу «Калібр» з акваторії Чорного моря ворог вдарив по житлових будинках та кав’ярні села Нечаяне. Одна людина загинула. Дві ракети збито силами протиповітряної оборони», - повідомили в пресслужбі.

Як зазначається, у Березнегуватській громаді тривають обстріли сіл вздовж лінії зіткнення. Інформація про потерпілих і пошкодження уточнюється.

Читайте також: Партизанять і чекають на ЗСУ: Кім розповів про настрої в Херсоні

У Бериславському районі Херсонщини внаслідок численних обстрілів вигоріла частина пшениці та лісів. Ситуація стабільно тяжка, сотні окупованих сіл та містечок без води і світла, газу, мобільного зв’язку та інтернету.

В оперативному командуванні також повідомили, що артобстрілами та реактивними системами залпового вогню ворог знову б’є по соціальній інфраструктурі та житлових будинках Криворіжжя. Перед світанком ворог обстріляв околиці Зеленодольська, без втрат, а по обіді – Широкинську громаду, там атаковано поле із сонячними батареями. Масштаби руйнувань уточнюються, людських втрат нема.

Окупаційні війська та місцева колаборантська влада продовжують робити гучні заяви, зокрема щодо приєднання діючих вітрових електростанції у Херсонській області до Криму, та продовжують активну підготовку до нового навчального року.

Читайте також: ЗСУ відбили наступ росіян на трьох напрямках

Крім того, за інформацією пресслужби, в Чорному морі триває блокада судноплавства, напоготові перебувають 3 надводних і 2 підводних ракетних носії, які можуть застосувати близько трьох десятків крилатих ракет морського базування.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки 3 липня заявило, що росія планує провести референдум про приєднання Херсонської області до рф до осені та готова сфальсифікувати результати голосування.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-