Партизанять і чекають на ЗСУ: Кім розповів про настрої в Херсоні

Партизанять і чекають на ЗСУ: Кім розповів про настрої в Херсоні

Укрінформ
Настрої у людей, які живуть в тимчасово окупованому Херсоні, дуже різні, але ніхто не любить росіян.

Про це сказав голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в інтерв'ю "Українській правді", передає Укрінформ.

"Настрої у людей, які живуть в тимчасово окупованому Херсоні, дуже різні, але ніхто не любить росіян. Частина людей стала ще агресивніша і вступає до партизанського руху, який там, на Херсонщині, зараз дуже активно розвивається і дійсно допомагає нашим ЗСУ. Деякі люди чекають і вже зляться, чому ми так довго йдемо", - сказав Кім.

Читайте також: Кім – про воду у Миколаєві: Найкращий варіант - відвоювати територію з каналом на Херсонщині

За його словами, наразі є об'єктивні та суб'єктивні причини, того, чому ЗСУ не йде визволяти Херсон.

"Час грає проти нас. Багато людей, які чекали на звільнення від окупації, зараз виїжджають через Крим, через Росію. Вони повертаються в Україну через велике коло, тому що окупанти не пропускають через лінію зіткнень", - зазначив голова Миколаївської ОВА.

Читайте також: У Херсоні знищили склади військових рф

За його словами, росіяни очікували, що Херсонщина та Миколаївщина будуть їх зустрічати з квітами та переходити на їх бік. Але навіть під окупацією мало хто з наших співвітчизників не погоджується на кооперацію з росіянами.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-