Кім – про воду у Миколаєві: Найкращий варіант - відвоювати територію з каналом на Херсонщині

Кім – про воду у Миколаєві: Найкращий варіант - відвоювати територію з каналом на Херсонщині

Укрінформ
Найкраща перспектива відновлення централізованого водопостачання у місті Миколаєві - це відвоювати у російських загарбників територію Херсонщини, по якій йде водогін з Дніпра.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 6 липня.

“Найкраща перспектива відновлення централізованого водопостачання питної води у Миколаєві - це відвоювати у російських загарбників територію, по якій йде водогін з Дніпра. Всі інші способи можливі лише в середній перспективі, хоча і вони прораховуються. Крім того, вони досить затратні. Бо система зворотного осмосу не дешева, вона потребує спеціальних фільтрів, обладнання, облаштування нових магістралей тощо”, - сказав Кім.

Читайте також: На Миколаївщині 95 населених пунктів залишаються без світла та води

За його словами, 56 млн грн, які Кабмін виділив для Миколаєва за програмою “Питна вода”, вже частково витрачено на облаштування свердловин. З них береться питна вода, але її недостатньо, щоб заповнити водогін. Тому її доводиться розвозити споживачам, і в цьому допомагають волонтери.

Як повідомлялося, 12 квітня місто Миколаїв залишився без централізованого водопостачання. В середині травня його частково відновили, нині технічна вода, яка має багаторазове перевищення норми солоності та жорсткості, подається в квартири мешканців за графіком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-