У Херсоні на стінах з'явилися написи проти псевдореферендуму

У Херсоні на стінах з'явилися написи проти псевдореферендуму

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому Херсоні патріоти розмалювали стіни написами проти "референдуму", про підготовку до якого заявляли колаборанти.

Про це повідомив у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Щодо підготовки проведення референдуму на Херсонщині… найголовніше – це позиція наших людей! Якщо хтось має з цього приводу сумніви - просто перегляньте відео з мітингів. Це насправді дуже велика тема, а зараз я просто хотів би поділитися ставленням херсонців до цих процесів. Все буде Україна!», - написав Соболевський, опублікувавши відповідні фото.

Він також зазначив, що будь-які дії загарбників щодо «референдуму» юридичних наслідків не матимуть. Це ще один приклад, коли рф хоче «осягнути неосяжне». Позиція Херсонської облради, районних рад, громад – вона була раніше офіційно озвучена у відповідних зверненнях і заявах, наголосив Соболевський.

Читайте також: ЗСУ продовжують готувати плацдарм для контрнаступу на Херсон – ISW

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня загарбники відключили в Херсонській області інтернет і мобільний зв'язок від українських операторів; блокують "зелені коридори", евакуацію, викрадають мирних жителів області.

Херсонський колаборант Стремоусов заявляє, що в області вже готуються до "референдуму" про приєднання до росії та навіть оголосив його результат.

Депутати Херсонської обласної ради як представники спільних інтересів територіальних громад Херсонської області ще 12 березня ухвалили звернення про те, що Херсонщина – це частина суверенної та унітарної України.

У Херсоні загарбники 7 червня увірвалися до Державного архіву Херсонської області та викрали виборчу документацію зі списками виборців за 2019 рік. За попередньою версією, персональні дані виборців міста Херсона та області можуть бути використані для організації псевдореферендуму для зміни територіальних кордонів України.

За оцінками представників української влади, територію захопленої Херсонщини, незважаючи на відсутність "зелених коридорів", залишила половина населення області.

У Херсонській облраді закликали жителів області не брати участі у створенні російськими загарбниками картинки підготовки до «референдуму».

Фото: Фейсбук Юрія Соболевського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-