росіяни за добу вдарили ракетами по п’яти областях, зокрема по визволених селах Херсонщини – ВЦА

росіяни за добу вдарили ракетами по п’яти областях, зокрема по визволених селах Херсонщини – ВЦА

Укрінформ
російські війська протягом минулої доби завдали ракетних ударів по п'яти областях, зокрема по визволених селах Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 9 липня.

У Сумській області за добу російські війська здійснили 18 обстрілів з різних видів озброєння. Від ворожого вогню постраждали Хотінська, Есманьська, Юнаківська, Миропільська, Краснопільська, Білопільська, Шалигінська, Новослобідська громади.

Під час одного з обстрілів, що відбулися вчора ввечері, у Краснопільській громаді постраждав місцевий фермер. Уламки мін потрощили автомобіль, два з них влучили у шию чоловіку, який був за кермом. Його доставили в лікарню, на цей час загрози життю немає.

Уночі зафіксовані ракетні обстріли Білопільської та Миропільської громад. За попередніми даними, без жертв.

У Дніпропетровській області на ранок ворог ударив з реактивних систем залпового вогню "Град" по Інгулецькому району Кривого Рогу. Загинула жінка, ще двоє людей госпіталізовані з осколковими пораненнями. Пошкоджені школа та кілька будинків.

Читайте також: армія рф ударила з «Градів» по житлових кварталах Кривого Рогу, є загибла і поранені

У Харківській області ввечері та вночі зафіксовані обстріли у селі Подвірки Харківського району. Загорілися хвойна підстилка і намет ресторанного комплексу. Від обстрілу, здійсненого о 22:05, загорілася хвойна підстилка в селі Ракітне. Площа пожежі — 2 га.

Уночі в Ізюмському районі внаслідок обстрілів сталося загоряння естакади мазуту. За попередніми даними, постраждалих немає.

Протягом доби ворог завдавав удари з артилерії по Чугуївському та Богодухівському районах. Горіли приватні будинки, двічі сталося влучання в поля з пшеницею та ячменем. Загалом пожежа охопила до 10 га площі.

В Ізюмському районі агресори обстріляли птахокомплекс. Протягом доби постраждала одна людина через обстріли в Циркунах.

У Луганській області вночі російські війська здійснили вісім артилерійських і три мінометні обстріли, також завдали дев'ять ракетних ударів по українських позиціях на Бахмутському напрямку. У підсумку ворог досяг незначних успіхів та продовжує наступ на захід від Лисичанська.

У Донецькій області за минулу добу від обстрілів російськими військами загинули п'ятеро мирних жителів, ще семеро дістали поранення. Під ворожий вогонь потрапили Бахмут, Авдіївка, Мар’їнка, Георгіївка, Новомиколаївка, Миролюбівка, Хрестище та Зайцеве. Обстрілами пошкоджені три приватні житлові будинки, одна багатоповерхівка, автобаза і дачний кооператив.

Уночі й на ранок російські війська обстріляли Слов'янськ, Гірник, Часів Яр та здійснили удар (попередньо — ракетний) по Дружківці. На цю хвилину відомо про щонайменше двох поранених.

Читайте також: Війська рф обстрілюють Миколаївщину: пошкоджена залізниця, будинки, горіли поля та ліс

У регіоні відсутнє газопостачання та частково вода й електрика. Керівництво Донеччини закликає населення до евакуації. Відбувається вона щоденно.

Зранку зазнав обстрілів Миколаїв. Детальна інформація уточнюється.

У Баштанському районі Миколаївської області вчора внаслідок влучання боєприпасів та їх уламків горіли пожнивні залишки і суха трава на відкритій території села Добре Баштанської громади.

Уночі ворожих обстрілів зазнали станція Березнегувате, а також села Мурахівка та Калинівка Березнегуватської громади. Попередньо, без жертв. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.

російські загарбники запускали ракети по Миколаївщини та визволених селах Херсонщини. Протягом ночі автоматні черги також чули жителі Херсона.

На території усієї Херсонської області ситуація є напруженою. Пожежі на полях, горять ліси в Давидовому Броді та прилеглих селах. Через постійні бої зростає кількість знищених будинків та поранених людей.

Читайте також: На Херсонщині горить завод, де росіяни розмістили склад

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькїй, Хмельницькій, Тернопільській, Кіровоградській, Черкаській, Хмельницькій, Одеській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській та Київській областях.

Як повідомляв Укрінформ, на Бахмутському напрямку російські загарбники наступальними діями намагалися встановити контроль над територією Вуглегірської ТЕС та покращити тактичне положення в районі Доломітного. Українські захисники не дали їм цього зробити та відкинули на попередні позиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-