На околиці Маріуполя люди вийшли на протест після смерті двох пенсіонерів

На околиці Маріуполя люди вийшли на протест після смерті двох пенсіонерів

Укрінформ
Жителі селища Волонтерівка на околиці Маріуполя після смерті у спеку посеред вулиці двох пенсіонерів влаштували черговий бунт через відсутність води та світла.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Маріуполь. Черговий бунт в мікрорайоні Волонтерівка Кальміуського району. Люди зібрались у школі з вимогою термінового вирішення проблеми з питною водою, електрикою та транспортним сполученням… Протестне зібрання відбулося після смерті посеред вулиці двох пенсіонерів, які намагались у спеку подолати кілометри з Волонтерівки до центру району», - написав Андрющенко.

Він пояснив, що у цьому селищі близько 3 тис. людей та щонайменше 200 дітей залишаються відрізаними від мінімальних базових умов існування.

Читайте також: У Маріуполі росіяни зруйнували всі насосні станції

За словами радника мера, місцева самопроголошена «влада» спробувала годувати обіцянками, але в результаті просто втекла під захистом російських автоматників, а людей кинуто напризволяще.

«Більшість чоловіків з цього мікрорайону досі перебувають у фільтраційній колонії в Сєдовому, що унеможливлює вирішення проблем власними руками. Спротив наростає. Окупанти відверто гасять пожежу бензином», - наголосив Андрющенко.

Як повідомлялося, у селищі Волонтерівка на околиці Маріуполя вже виникав громадський бунт через відсутність води, світла та бездіяльність окупаційної «влади».

Читайте також: У Маріуполі не зможуть розпочати опалювальний сезон – пошкоджені майже всі котельні

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та розбиті підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Маріуполь залишається без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-