Лише 5% жителів Маріуполя мають водопостачання

Лише 5% жителів Маріуполя мають водопостачання

Укрінформ
У Маріуполі й надалі залишається найбільшою проблемою для мешканців – питна вода, попри те, що окупанти звітують, нібито підключили до водопостачання 502 будинки.

Про це в Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Питна вода залишається проблемою номер один в Маріуполі. Вона просто недоступна, навіть низької якості. Якщо прийняти на віру (а це точно не варто), то окупанти підключили до водопостачання 502 будинки, включаючи приватні», - написав Андрющенко.

Він уточнив, що всього в Маріуполі обліковується 2280 багатоквартирних будинків та 48 тисяч приватних (загалом 50 280). Мають пошкодження понад 40%, зокрема 1368 багатоповерхівок та 12 тис. приватних садиб. Тобто, в Маріуполі вціліло (відносно) загалом 36 912 житлових будинків, де мешкають люди.

Читайте також: Мешканці Маріуполя відновлюють власне житло самотужки

«Підсумок – доступ до водопостачання мають лише 1,35% будинків і відповідно до 5% населення, що мешкає в місті на зараз. Сухі цифри, які ще раз доводять, що проблема питної (та будь-якої) води залишається проблемою номер один для маріупольців», - додав Андрющенко.

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі мешканці вже кілька місяців залишаються без водопостачання, щоб мати хоч якісь запаси, збирають дощову воду.

Читайте також: Ворог планує на зиму поселити маріупольців у школах та дитсадках, а топити тепловими гарматами

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Фото оприлюднив Петро Андрющенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-