Мешканці Маріуполя відновлюють власне житло самотужки

Мешканці Маріуполя відновлюють власне житло самотужки

Укрінформ
У Маріуполі окупанти не видають жодної компенсації, як обіцяли, за зруйноване житло, натомість мешканці почали самотужки відновлювати свої будинки, здають цінні речі в ломбарди, щоб мати кошти на ремонт.

Про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Анрющенко, передає Укрінформ.

«У районних адміністраціях окупанти вже вголос говорять, що приватний сектор відновлюється сам. Щодо багатоповерхівок досі лунають обіцянки, навіть попри офіційні заперечення донецької “влади”. Більшість маріупольців через дощі почала самостійне відновлення дахів будівель. Гуртуються під’їздами, здають по ломбардам цінні речі за безцінь, на гроші купують матеріали та відновлюють дахи. Ломбарди контролюються колаборантами, які продовжують наживатись на горі містян», - написав Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі загарбники вщент знищили дитячий садок

За його словами, з 1 липня окупаційна влада починає знесення будинків. Через обурення людей міські колаборанти вдаються до нових вигадок. На будинках розміщують оголошення, що дім в аварійному стані і буде знесений, а мешканцям сказано підготуватися до поселення в маневреному житловому фонді.

«Маневрений житловий фонд» - це те, чого в Маріуполі немає. Фактично це означає - вас виселять на вулицю, витягайте речі і йдіть куди хочте. Головне - звучить красиво», - додав Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі бракує води та їжі – люди полюють на голубів

Як повідомляв Укрінформ, на початку червня у захопленому Маріуполі загарбники приступили до прямого знесення будинків без розбору завалів, і якщо під завалами були тіла загиблих, вони вивозились на сміттєзвалище.

Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів, понад 50 тисяч депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-