Ворог планує на зиму поселити маріупольців у школах та дитсадках, а топити тепловими гарматами

Ворог планує на зиму поселити маріупольців у школах та дитсадках, а топити тепловими гарматами

Укрінформ
Через відсутність опалення і неможливість відновити газопостачання або знайти альтернативу йому, окупаційна влада Маріуполя планує розселити мешканців в школах та дитсадках, а для обігріву використовувати теплові гармати.

Про це в Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Маріупольцям готують приміщення шкіл та дитячих садочків (актові та спортивні зали). Будуть встановлені двоповерхові ліжка та обігрів тепловими пушками. Гаряче харчування, польові кухні або місця для приготування їжі на вулиці облаштовувати не планують. Маріупольців чекає найгірша зима за всі часи існування міста. Окупантам люди не потрібні, ставлення до українців, як до худоби у всьому», - написав Андрющенко.

Радник мера додав, що централізоване опалення в Маріуполі відновлено не буде, через неможливість реконструкції котельних або підключення газу.

Газопостачання навіть у приватні будинки не відновлюватимуть. За винятком частини Лівобережного району, наближеного до села Виноградного та частини Приморського району, наближеного до порту, якщо вдасться під’єднатися до газотранспортних систем Маріупольського району, але така перспектива, як зауважив Андрющенко, під великим питанням.

Централізованого постачання дров або вугілля не буде, додав радник мера.

Читайте також: У «спраглому» Маріуполі загарбники почали мити вулиці

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Донеччина надалі залишається без газу, і до початку опалювального сезону його постачання не вдасться відновити, тому обласна влада закликає людей евакуюватися. З огляду на воєнні дії, найвірогідніше, що до опалювального сезону не вдасться повною мірою забезпечити область газом, тому в ОВА планують перейти на альтернативні джерела опалення — із жорсткими обмеженнями щодо використання ресурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-