Маріупольських вчителів відряджають на «атестацію» в росію

Маріупольських вчителів відряджають на «атестацію» в росію

Укрінформ
Маріупольських учителів загарбники відряджають у москву проходити атестацію, а випускників змушують вступати в периферійні виші росії.

Про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Всіх маріупольських вчителів командирують на атестацію в росію. Точно відомо про москву. Без атестації на знання видуманої історії росії та пропаганди російською до роботи з вересня допускати не будуть. Викорінення України – постійна мета росіян в дії», - написав Андрющенко.

Крім того, він повідомив, що діє неофіційна заборона на виїзд освітян з Маріуполя, оскільки в місті брак кадрів, які хочуть долучитись до «викрадення майбутнього в дітей».

«Вчора сотень маріупольських дітей позбавили майбутнього атестатами від неіснуючого сателіта росії. Одночасно пропонуючи «пільговий вступ» до вишів на росії. Правда, не в столицях, а здебільше в дупі світу. Що втрачають наші діти? Окрім можливості навчатись у кращих вишах країни та Європи, через вихід росії з Болонської системи, на росії вони отримують диплом, який визнано лише росією, її сателітами і якоюсь Сирією. Це відібрати майбутнє назавжди. Тому маріупольські батьки, не робіть цього. Українська та світова освіта чекає на ваших дітей. Не вбивайте їх майбутнє», - наголосив заступник мера.

Читайте також: У Маріуполі знищена інфраструктура громадського транспорту

Як повідомляв Укрінформ, зі шкіл Маріуполя російські загарбники вкрали «розумні дошки» та вивезли в окупований Донецьк. Також вивезли зі шкіл українські підручники, натомість привезли російські.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполь нині на порозі спалаху інфекційних хвороб та екологічної катастрофи.

Фото: Андрющенко/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-