З маріупольських шкіл загарбники вивезли у Донецьк «розумні дошки»

З маріупольських шкіл загарбники вивезли у Донецьк «розумні дошки»

Укрінформ
Зі шкіл Маріуполя російські загарбники вкрали «розумні дошки» та вивезли в окупований Донецьк. Також вивезли зі шкіл українські підручники.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Маріуполь. ДенаZіфікація та мародерство… Окрім україномовних підручників, по школах демонтовано всі «розумні дошки» та разом з підручниками направлено до Донецька. Платники податків Маріуполя знов забезпечили підвищення якості життя донеччан, тепер в освіті», - написав Андрющенко.

Він також зазначив, що загарбники за підтримки «державних волонтерів» продовжують нищити українську самоідентифікацію дітей в Маріуполі. До школи №4, «запуск» якої планується найближчим часом, напередодні завезено 5 тис. підручників. Це російська мова, російська література, російська історія, природа рідного краю (російською) для початкової та середньої школи.

«Цікавий факт. Кількість підручників перевищує кількість дітей шкільного віку, що наразі залишаються в Маріуполі», - заявив радник мера.

Читайте також: У Маріуполі загарбники зносять будинки й вивозять сміття з тілами на звалище

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Читайте також: У Маріуполі загарбники заявили, що «націоналізують» усі покинуті автомобілі

Маріуполь нині на порозі спалаху інфекційних хвороб та екологічної катастрофи.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «поновлення життя міста».

 Фото: Uncredited / dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-