У Маріуполі знищена інфраструктура громадського транспорту

У Маріуполі знищена інфраструктура громадського транспорту

Укрінформ
У Маріуполі знищена вся інфраструктура громадського транспорту, близько 90% не підлягає ремонту.

Про це повідомляє Маріупольська міськрада на Телеграм-каналі, передає Укрінформ.

Як зазначається, загарбники знищили майже весь міський транспорт, придбаний за останні п‘ять років.

"259 автобусів, тролейбусів та трамваїв пошкоджено, близько 90% повністю знищені та не підлягають оновленню. Більш-менш вцілілий транспорт окупанти намагаються відремонтувати та відправляють його до Донецька", - заявили у міськраді.

Крім того, у місті зруйновано понад 50 км тролейбусної та трамвайної контактної мережі, тобто 95%. Щоб це відновити, необхідно 2-3 роки активної роботи та мільйонні інвестиції, наголосили у міськраді.

Читайте також: До Маріуполя з «інспекцією» прибув заступник Шойгу

"Лише за п‘ять років нам вдалося побудувати сучасну транспортну модель. Закупили комфортабельні автобуси та тролейбуси, запустили нові маршрути. Вже почали ремонт депо, яке мало стати кращим в Україні. Маріупольці нарешті отримали у рідному місті європейський рівень сервісу. росіяни все це цинічно знищили. Тепер вони ще й вивозять вцілілий транспорт до Донецька. А маріупольцям дають застарілі автобуси. Таке їх «визволення», яке ґрунтується на руйнації та знущанні з жителів», - сказав міський голова Вадим Бойченко.

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів, залишається без нормального енерго-, водо- та газопостачання.

Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Маріуполь наразі на порозі екологічної та епідеміологічної катастроф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-