У Маріуполі загарбники намагаються вербувати евакуйованих громадян – розвідка

У Маріуполі загарбники намагаються вербувати евакуйованих громадян – розвідка

Укрінформ
Окупаційна влада Маріуполя збирає особисті дані жителів міста та намагається вербувати громадян, які евакуювались на підконтрольну Україні територію.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Головнне управління розвідки Міноборони.

«Окупаційна адміністрація Маріуполя застосовує нові методи збору інформації про мешканців, які залишаються в місті. З цією метою організовано приймання заявок про пошкоджене (зруйноване) майно в ході бойових дій. Для цього громадянам необхідно подати заявку на відбудову житлових помешкань або відшкодування, у разі коли відбудувати неможливо. В заяві в обов’язковому порядку вказується, що майно, начебто, було пошкоджене в результаті обстрілів ЗСУ. Також необхідно перерахувати всіх власників житлового помешкання, а також зареєстрованих там громадян і надати інформацію щодо місця їхнього нинішнього перебування», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у разі, якщо зареєстровані в помешканні громадяни виїхали на підконтрольну Україні територію або за кордон (окрім РФ та РБ), осіб, які подали заявки, викликають на допит. Надалі вимагають встановити зв’язок з особами, що виїхали та спробувати примусити їх до співпраці з окупантами.

Читайте також: Мешканці Маріуполя відновлюють власне житло самотужки

За інформацією розвідки, сам процес відбудови житлових помешкань досі не розпочався. Випадків грошових компенсацій за зруйноване житло, яке не підлягає відновленню, не зафіксовано.

Окупанти зносять зруйновані будівлі, проте постраждалим мешканцям варіанти для переселення до іншого житла не надаються. Водночас особам, які втратили житло, пропонують переселитися у помешкання місцевих мешканців, які вимушені були виїхати через бойові дії.

Ситуація з постачанням води та газу в місті залишається стабільно важкою, наголосили в ГУР МО.

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня у тимчасово захопленому Маріуполі під завалами будинку знайдено ще понад 100 тіл загиблих від російського бомбардування.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-