Президентка ПА ОБСЄ Седерфельт відвідала Бучу та Ірпінь

Президентка ПА ОБСЄ Седерфельт відвідала Бучу та Ірпінь

Фото
Укрінформ
Парламентська асамблея ОБСЄ докладе максимум дипломатичних зусиль, щоб зупинити розв’язану росією війну і встановити мир в Україні.

Про це заявила президентка Парламентської асамблеї ОБСЄ Маргарета Седерфельт під час поїздки делегації ПА ОБСЄ в Бучу та Ірпінь, передає кореспондент Укрінформу.

«Парламентська асамблея ОБСЄ, в якій 57 країн-членів, і кожен парламентарій у своєму парламенті – ми доносимо правду про все те, що відбувається. Те, що робить росія – це беззаперечно війна росії проти України. І це має бути зупинено. Має бути встановлений мир і всередині України, і довкола України», - сказала Седерфельт.

Голова ПА ОБСЄ Маргарета Седерфельт відвідала Бучу та Ірпінь/Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Вона заявила, що ПА ОБСЄ докладе максимум дипломатичних зусиль, щоб ці жахливі речі не продовжувалися.

Читайте також: росія хоче повністю прибрати ОБСЄ з України - Євросоюз

«Я, як президентка, ініціювала призначення двох віцепрезидентів ПА ОБСЄ. Це присутній тут пан Рейнхольд Лопатка, віцепрезидент з парламентської дипломатії, спеціальний представник з питань парламентського діалогу з Україною. Ми вважаємо, що треба вести переговори про мир на рівні парламентів, і що це дуже важливо. І другий віцепрезидент з питань воєнних злочинів пан Вітіндейл. Це показує, як серйозно ми ставимося до проблем цієї війни», - наголосила очільниця Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Водночас вона зауважила, що в ОБСЄ «дуже хотіли б, щоб ті програми ОБСЄ в Україні і спеціальні моніторингові місії продовжувалися».

«Але, як ви знаєте, програми мають бути підтримані консенсусом держав-членів. І хоча ми хотіли б ці програми відновити, але голосування проходять на рівні держав. І якщо одна держава – росія – проти, то це не може бути проголосовано», - сказала Седерфельт.

Читайте також: Шмигаль просить для України сучасні ППО та визнати росію спонсором тероризму

При цьому вона відзначила роботу української делегації в ПА ОБСЄ. «Українська делегація Парламентської асамблеї ОБСЄ дуже активно і наполегливо працює, постійно акцентує увагу на територіальній цілісності України, на проблемах, які переживає зараз Україна. Її голос дуже чути. Вони серйозно працюють, щоб Україна була помітна і почута у світі», - зауважила президент ПА ОБСЄ.

Як повідомлялося, російська федерація заблокувала продовження мандата координатора проєктів ОБСЄ в Україні. Наприкінці березня росія заблокувала продовження мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, яка існувала з 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-