Ворог намагається повернути маріупольців з евакуації – для цього поширює фейки

Ворог намагається повернути маріупольців з евакуації – для цього поширює фейки

Укрінформ
Ворог поширює фейкову інформацію зі списками будинків в Маріуполі, які підлягають знесенню найближчим часом. Таким чином окупанти намагаються повернути в місто маріупольців із евакуації.

Про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Увага! Російська дезінформація. Підконтрольними росіянам пабліками сьогодні поширено "секретну" інформацію про будинки в Маріуполі, які підлягають знесенню. Інформація розповсюджується досить швидко і викликає шалений резонанс серед маріупольців в евакуації. Ця інформація є свідомим фейком. Проаналізувавши перелік будівель, ми впевнено можемо заявити, що щонайменш 30 відсотків з цього переліку взагалі не мають пошкоджень», - зазначив Андрющенко.

Читайте також: Біля зруйнованої ворогом мечеті у Маріуполі - стихійні могили

За його словами, мета поширення такої дезінформації єдина - через психологічний вплив та страх втратити житло змусити маріупольців з евакуації повернутись додому, де в окупантів катастрофічна нестача працездатного населення.

«Тож не вірте. Не переймайтесь і не піддавайтеся паніці. Вас свідомо тягнуть в дорогу в один кінець для використання в якості сучасних рабів росії. Це робота російського ІПСО (інформаційно-психологічна операція - ред.), і з реаліями знесення будівель немає нічого спільного», - додав радник мера.

Як повідомляв Укрінформ, на початку червня у захопленому Маріуполі загарбники приступили до прямого знесення будинків без розбору завалів, і якщо під завалами були тіла загиблих, вони вивозились на сміттєзвалище.

Читайте також: Загарбники перетворюють Маріуполь на зону бандитизму

Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів, понад 50 тисяч депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-