Біля зруйнованої ворогом мечеті у Маріуполі - стихійні могили

Біля зруйнованої ворогом мечеті у Маріуполі - стихійні могили

Укрінформ
Біля зруйнованої обстрілами маріупольської мечеті, яка була окрасою міста - стихійні поховання мешканців, яких вбили росіяни.

Фото мечеті до і після «визволення» рф в Телеграмі оприлюднила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«Для окупантів немає нічого святого. Вони обстріляли мечеть у березні, коли там ховалися жінки з дітьми. Тепер тут занедбане місце у парку, де розташовані стихійні могили вбитих росіянами маріупольців. Саме так виглядає «русский мир» та відношення до релігії», - йдеться у повідомленні.

У міськраді наголошують, що вишукана мечеть була окрасою Приморського парку. Місцем, де не лише проводили час та молилися члени мусульманської громади міста, але й гуляли і відпочивали усі містяни.

Маріупольську мечеть на честь султана Сулеймана Пишного і Роксолани та однойменний ісламський культурний центр урочисто відкриті 15 жовтня 2007 в присутності почесних гостей із Туреччини.

Читайте також: У Маріуполі безкоштовну труну для поховання треба чекати до двох тижнів

Мечеть зведена з мармуру, привезеного з Туреччини. Будівництво тривало три роки. Роботи фінансувалися азербайджанською діаспорою міста і турецьким бізнесменом Саліхом Джихані, також за підтримки міської ради. Мечеть побудували за проектом мечеті Сулейманіє-Джамі в Стамбулі.

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: У Маріуполі стрімко погіршується гуманітарна ситуація – в місті критично не вистачає їжі

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-