У Маріуполі безкоштовну труну для поховання треба чекати до двох тижнів

У Маріуполі безкоштовну труну для поховання треба чекати до двох тижнів

Укрінформ
У захопленому Маріуполі для поховання загарбники видають безкоштовно труну, але її чекати треба від одного до двох тижнів.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Якщо рухатись «по процедурі» в Маріуполі, то при похованні окупанти безкоштовно видають труну. Просту з дерева, без оббивки. Чекати в черзі таку труну від одного до двох тижнів. Весь цей час труп буде знаходитись в «моргу на Метро» прямо на вулиці. В спеку», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що тіла загиблих періодично «зникають» тобто через 10 днів можна отримати труну і поховати людину, але тіло її вже зникло.

Водночас, за словами Андрющенко, є заступник Жовтневої (Центральної) райадміністрації загарбників Дмитро Адамов, який разом з партнером з Макіївки організував бізнес «порішати поховання» за 20 тис. грн. Радник мера пояснив, що входить «в прайс смерті – це знайти тіло (в моргу на Метро або дістати з під завалів у вказаному місці), покласти в труну з оббивкою та закопати».

«Табличка з ім’ям не встановлюється. Тобто 20 тис. грн за безіменну могилу. Гроби виготовляють в Новоазовську та Тельманівському районі. Такий от бізнес на кістках від колаборанта», - заявив Андрющенко.

Читайте також: Радник мера Маріуполя розповів, як загарбники змушують містян свідчити проти ЗСУ

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: У Маріуполі загарбники припинили ексгумації та перепоховання

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Наразі Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

фото: Микола Сапаров / Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-