У Маріуполі загарбники штрафують мешканців за сміття примусовими роботами

У Маріуполі загарбники штрафують мешканців за сміття примусовими роботами

Укрінформ
У Маріуполі, якому загрожує екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб, окупанти штрафують мешканців на 14-30 днів примусових робіт за викидання сміття.

Про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Попри відсутність суттєвого прогресу в прибиранні сміття з вулиць та дворів, за викидання сміття на імпровізоване сміттєзвалище - виховні роботи від 14 до 30 днів. Навіть не треба встановлювати факт “проступку”. Буквально загрібають працездатних по дворах, де є гори сміття. Тобто скрізь», - написав Андрющенко.

За його словами, такий же штраф за вирубування дерев на дрова для приготування їжі.

«Якщо тебе побачили з сокирою, пилкою або просто в’язанкою дров - щастя мести вулиці гарантовано. Так забезпечується масовість робіт. Безкоштовна робоча сила завжди поруч», - додав радник мера.

Читайте також: Прихована мобілізація: у Маріуполі чоловіків вербують в охоронну фірму

Як повідомив напередодні, 23 червня, під час пресбрифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ мер Маріуполя Вадим Бойченко, в місті з лютого не працює система збору сміття. Життєдіяльність не припиняється, бо залишилося 100 тис. населення. До цього додається непрацююча каналізація, стихійні поховання, які мешканці вимушені були створювати, бо знаходилися під щільним вогнем два місяці поспіль і змушені були ховати сусідів і родичів на подвір’ях, у скверах, пагорбах. Зараз усе це руйнується погодними умовами та дощами. Вся суміш сміття, поховань, каналізації рухається в бік річок, у бік моря, отруюючи криниці і створюючи екологічну катастрофу.

Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-