Прихована мобілізація: у Маріуполі чоловіків вербують в охоронну фірму

Прихована мобілізація: у Маріуполі чоловіків вербують в охоронну фірму

Укрінформ
Чоловікам у Маріуполі пропонують роботу в охоронній структурі - таким чином окупанти провадять приховану мобілізацію в місті.

Про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Окупанти вдаються до нових вигадок для забезпечення прихованої мобілізації в Маріуполі. Наразі - через «працевлаштування в охоронну фірму». Пропозиції та заклики з’явились по всьому місту. Правда, ніхто не каже чоловікам, що охороняти доведеться окопи на передовій. Але кому потрібна така правда, коли в окупаційної влади пече через брак гарматного м’яса», - написав Андрющенко.

Як повідомляв Укрінформ, кілька днів тому окупанти почали змінювати тактику контролю в місті: демонтовано стаціонарні блокпости, залишили лише контрольні пункти в районі мостів, частіше використовується контроль мобільними групами, що раптово з’являються в різних районах міста. Зміна пов’язана з виведенням більшості російських військових з міста на інші ділянки фронту.

Другий день поспіль великі колони техніки залишають Маріуполь та Маріупольський район в напрямку Бердянськ-Пологи.

Читайте також: У Маріуполі загарбники створюють «юнармію»

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів, немає нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. людей.

Маріуполь наразі на порозі екологічної та інфекційної катастроф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-