Харків’ян заспокоїли - ситуація в місті під контролем, евакуюватися не треба

Харків’ян заспокоїли - ситуація в місті під контролем, евакуюватися не треба

Укрінформ
Наразі масова евакуація із Харкова не потрібна, оскільки ЗСУ тримають позиції на всіх напрямках, але перебувати на вулицях обласного центру небезпечно через ворожі обстріли.

Про це сказав в ефірі національного марафону новин голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Щодо евакуації. Наразі такої необхідності і безпосередньо передумов для неї немає. Військова обстановка важка, але контрольована. Наші Збройні сили тримають свої позиції на півночі, на північно-східному, Ізюмському напрямках. Тому говорити, що місту Харкову потрібна евакуація, абсолютно передчасно, абсолютно необґрунтовано. Разом із тим перебувати на вулицях Харкова дійсно небезпечно, тому ми закликаємо людей усе ж таки дослухатися до сигналів тривоги та знаходитися в укриттях», - сказав Синєгубов.

Читайте також: Ворог ракетами обстріляв Дергачі на Харківщині, місто лишилося без світла

Він зазначив, що наразі ворог зі своїх позицій дістає з РСЗВ до районів Харкова, з артилерії б’є по Золочеву, Чугуєву, Харківському району.

«Дійсно, за останній тиждень обстріли посилилися, але ситуація на фронті контрольована», - наголосив керівник ОВА.

Напередодні мер Харкова Ігор Терехов зазначив, що рішення - евакуюватися чи залишатися в місті, кожна людина, кожна родина має приймати самостійно, а можливості для виїзду з міста є як залізничним, так і автомобільним транспортом.

Читайте також: Харківщина отримала близько 20 тисяч продуктових наборів із Великої Британії

Як повідомлялося, з 19 червня обстріли Харкова та області посилилися. 20 червня троє людей загинули та семеро отримали поранення.

Вдень 21 червня російські війська обстріляли з РСЗВ «Ураган» Індустріальний район Харкова, внаслідок чого загинули п’ять людей і ще 11 отримали поранення. Загалом того дня в регіоні загинули 15 людей, у тому числі 8-річна дитина.

Протягом дня 22 червня загинули десять осіб, ще десятеро зазнали поранень.

Вранці 23 червня ворог обстріляв селище Печеніги Чугуївського району, семеро людей отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-