У Херсоні агресор захопив обласну наукову бібліотеку

У Херсоні агресор захопив обласну наукову бібліотеку

Укрінформ
У Херсоні російські війська захопили обласну універсальну наукову бібліотеку імені Гончара.

Про це заявив у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, повідомляє Укрінформ.

«Орки на Херсонщині, порушуючи всі можливі норми моралі та міжнародного права, продовжують тиск на заклади освіти та культури. Одним з останніх прикладів є фактично захоплення Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Гончара», - написав Соболевський.

Він зазначив, що бібліотека відома всім херсонцям, бо на її базі регулярно проводилися заходи у різних сферах – від інклюзії до безпечного міського простору. Також бібліотека стала одним з гуманітарних центрів, у якому тривалий час перебували біженці.

Читайте також: У Херсоні підірвали автівку депутата-колаборанта Ковальова – розвідка

Як зазначив Соболевський, директор бібліотеки, Надія Коротун, категорично відмовилася від будь-яких форм співпраці з окупантами та колаборантами, і її приклад наслідувала більшість представників трудового колективу, після чого виникла загроза її життю та здоров'ю з боку російського агресора. Наразі керівник бібліотеки перебуває на території, підконтрольній ЗСУ, зазначив Соболевський.

Як повідомляв Укрінформ, бібліотека не працює очно з початку захоплення області російськими військами, а працює з читачами тільки в онлайн форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-