До бібліотеки в Херсоні привезли книжки «від путіна» - ЗМІ

До бібліотеки в Херсоні привезли книжки «від путіна» - ЗМІ

Укрінформ
Депутат російської Держдуми Ігор Костюкевич та ексвикладачка Херсонської академії безперевної освіти Тетяна Кузьміч, якій в 2021 році оголосили підозру в державній зраді, привезли в Херсонську обласну універсальну наукову бібліотеку імені Олеся Гончара книжки «від путіна».

Про це повідомляє місцеве видання «Мост», передає Укрінформ.

Як зазначається, депутат і колаборантка у супроводі озброєної охорони привезли у книгозбірню добірку книжок з серії «российская историческая проза» від російської «Президентської історичної бібліотеки».

При цьому наголошується, що бібліотека не працює очно від початку захоплення області російськими військами, а веде роботу з читачами лише в онлайн-форматі.

Тож на відео з передачі книжок, яке Кастюкевич розмістив у соцмережі, немає кадрів з безпосередньо передачі книжок співробітникам закладу. Ймовірно, й співробітників, які теоретично могли б прийняти ці книжки, в бібліотеці зараз немає, припускає видання.

"На відео можна побачити, що в холі бібліотеки й на робочому місці відділу реєстрації - безлад. Можливо, окупанти проводили в бібліотеці «обшук»", - ідеться у публікації.

Видання звертає увагу на те, що коментуючи привезення книжок, Костюкевич помилково назвав заклад «обласною дитячою бібліотекою». Водночас Тетяна Кузьміч дякувала росії за допомогу у «формуванні свідомості підростаючого покоління».

Також зазначається, що раніше Костюкевич виклав у соцмережі відео, де показав збірки наукових і публіцистичних робіт українських авторів, які поцупив в бібліотеках у Скадовському районі.

Читайте також: Дякуємо, Польще: на Варшавському книжковому ярмарку відкрили український стенд

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня президент росії путін підписав указ, згідно з яким росія надаватиме громадянство жителям тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей України за спрощеною процедурою.

У Херсонській облраді назвали спрощену процедуру отримання громадянства рф для жителів області "паспортизацією під тортурами".

Голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута 27 травня не підтвердив інформацію про те, що на захопленій території області агресори роздають паспорти рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-