росіяни застосовують заборонену зброю і обстрілюють усю лінію фронту - ситуація в областях

росіяни застосовують заборонену зброю і обстрілюють усю лінію фронту - ситуація в областях

Укрінформ
У Херсонській області росіяни під час бойових дій застосовують заборонену зброю.

Як передає Укрніформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 21 червня.

На Херсонщині тривають активні бойові дії, російські загарбники застосовують різну зброю, включаючи заборонену міжнародною конвенцією. Ситуація в області залишається вкрай складною, особливо у населених пунктах біля Снігурівки Зеленодольської громади та на кордоні із Миколаєвом. Критичною залишається ситуація із відновленням електроенергії та води у селах Бериславського району.

Сьогодні зранку у Миколаєві лунали вибухи. Вчора ввечері та сьогодні зранку обстрілів зазнала Широківська громада. За попередньою інформацією, постраждалих немає, інформація щодо пошкоджень уточнюється.

Читайте також: Ворог обстріляв уночі два райони Харкова, у районі Ізюма йдуть бої

Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація уточнюється.

У Миколаївському районі, за даними оперативного командування "Південь", вчора чотири ракети Х-31А з російського винищувача та одна ракета типу "Онікс" з берегового ракетного комплексу були спрямовані на Очаків та влучили у сільськогосподарські угіддя у передмісті. Постраждалих немає.

Внаслідок учорашніх обстрілів смт Первомайське Первомайської громади зафіксовано пошкодження господарських приміщень, займання господарчої будівлі.

Читайте також: У Донецькій, Харківській та Київській областях пошкоджено найбільше житла

Після ворожих обстрілів вчора у селі Лимани Галицинівської громади спалахнули пожежі житлового будинку та сухої трави. Постраждалих немає. Вночі росіяни обстріляли Первомайську громаду. За попередньою інформацією, постраждалих немає, пошкоджено будинки.

У Чернігівській області вночі неподалік прикордонного пункту пропуску "Грем’яч" були зафіксовані обстріли, імовірно, з міномета. Інформація про наслідки уточнюється.

У Дніпропетровській області ворог вночі знову обстріляв два села у Криворізькому районі. Люди не постраждали. Детальна інформація з’ясовується.

У Харкові росіяни активізували обстріли, вночі зазнали ударів північні райони міста. За попередніми даними, пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури та спалахнула пожежа в корпусі освітнього закладу. Одна людина поранена. Упрождовж доби зазнавали ракетних та артилерійських ударів Харківський, Чугуївський та Ізюмський райони. За добу троє людей загинули і четверо дістали поранень. В Ізюмському районі досі триває масштабна пожежа на нафтопереробному підприємстві. Працюють рятувальники.

Читайте також: У Миколаєві зранку - вибухи, по області вдарили російські ракети Х-31А та «Онікс»

У Луганській області Сєвєродонецьк та Лисичанськ залишаються під обстрілами, війська рф застосовували авіацію. Зруйновано понад 10 багатоповерхівок, приватні будинки, будівлю відділу поліції. Знайдено тіло одного загиблого.

Серйозні руйнування у Гірському – пошкоджено 13 будинків, у Новоіванівці – сім, у Врубівці зруйновано ліцей.

росіяни влучили у будівлю заводу "Азот", обстріляли територію цегляного заводу, почергово відкривали вогонь у районі трьох мостів. Одна людина загинула, ще одна поранена.

Читайте також: Ворог потужно обстріляв Лисичанськ, є жертви й значні руйнування

У Донецькій області обстріли тривають по всій лінії фронту. Обстріляні Авдіївка, Зайцеве, Торецьк, Залізне, Нью-Йорк, Бахмут, Ближня Диліївка, Шевченко, Первомайське, Павлівка. Пошкоджено 21 об’єкт, у тому числі шість багатоповерхівок та шість приватних будинків. Одна людина загинула, 10 поранені. Вночі росіяни обстріляли Авдіївку і РСЗО "Град" з магнієвим зарядом. Згоріла уже третя школа в цьому місті.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Одеській, Запорізькій, Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Сумській, Київській та Житомирській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-