На кордоні з Польщею відкрили рух оновленим пунктом пропуску

На кордоні з Польщею відкрили рух оновленим пунктом пропуску

Фото
Укрінформ
У понеділок, 20 червня, у межах проєкту «Відкритий кордон» за участю представників Міністерства інфраструктури України та польського уряду відкрито рух оновленим пунктом пропуску «Краківець – Корчова».

Про це Мінінфраструктури повідомило у Телеграмі, передає Укрінформ.

Як зазначається, у пункті пропуску збільшено кількість смуг для вантажівок з 4-ох до 10-ти та створено додаткові павільйони для митного та паспортного контролю.

«Вдячний своїм польським колегам - міністру інфраструктури Польщі Анджею Адамчику та голові Канцелярії прем’єр-міністра Міхалу Дворчику - за підтримку в реалізації цього проєкту, і розраховуємо, що успішний досвід на цьому пункті пропуску масштабуємо на інші 7 пунктів на українсько-польському кордоні» – зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, аналогічні проєкти щодо збільшення пропускної спроможності реалізуватимуться й на кордонах з іншими західними сусідами України. Зокрема, вже проводяться перемовини про приєднання до «Відкритого кордону» Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови.

Читайте також: Україна пропонує Польщі спільний контроль на всіх автомобільних пунктах пропуску

Як повідомлялося, Єврокомісія погодила фінальний текст спеціальної угоди про лібералізацію перевезень автомобільним транспортом Україна – ЄС. Підписати документ планується наприкінці червня.

Фото: Мінінфраструктури 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-