Україна пропонує Польщі спільний контроль на всіх автомобільних пунктах пропуску

Україна пропонує Польщі спільний контроль на всіх автомобільних пунктах пропуску

Укрінформ
Під час візиту в Україну президента РП Анджея Дуди польській стороні передана пропозиція щодо здійснення спільного контролю на всіх автомобільних пунктах пропуску.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, пропозиція розроблена Мінінфраструктури у співпраці з Міністерством закордонних справ, митними та прикордонними службами.

За інформацією відомства, на сьогодні спільний прикордонно-митний контроль вже проводиться на чотирьох пунктах пропуску на українсько-польському кордоні.

"Ми запропонували нашим польським колегам здійснювати спільний контроль на всіх КПП. Завдяки підходу «єдиного вікна» тривалість оформлення та очікування в черзі скоротиться в 1,5 раза, в чому зацікавлені обидві держави", - зауважив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також: Україна та Польща готові укласти угоду про спільний прикордонно-митний контроль – Зеленський

Він також висловив сподівання, що успішний досвід такої співпраці вдасться поширити на КПП з іншими державами-сусідами з ЄС. "Наша ціль — повна лібералізація вантажних автоперевезень з Європейським Союзом", - наголосив міністр.

За його словами, транспортна співпраця з Польщею в умовах агресії росії проти України стала зразком справжнього добросусідства. "Нам уже вдалося частково лібералізувати вантажні автоперевезення, зокрема вдячний Польщі за надання можливості бездозвільного проїзду своєю територією вантажівок, які везуть паливо в Україну. Також ми працюємо над створенням спільного залізничного підприємства для нарощування експортних можливостей української економіки", — сказав Кубраков.

Читайте також: Для світової продовольчої безпеки дуже важливо розблокувати порт в Одесі - Дуда

Як повідомлялося, президент Польщі Анджей Дуда у неділю перебуває з візитом в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-