У громаді на Дніпропетровщини організували гуманітарний штаб допомоги військовим і переселенцям

У громаді на Дніпропетровщини організували гуманітарний штаб допомоги військовим і переселенцям

Укрінформ
Томаківська громада Дніпропетровської області допомагає переселенцям, яким надала прихисток, а також відправляє захисникам України бронежилети і продукти харчування.

Про це Укрінформу повідомили у Програмі "U-LEAD з Європою".

Зазначається, що з перших днів війни у Томаківській громаді запрацював гуманітарний штаб, були затверджені необхідні програми щодо цивільного захисту та оборонної роботи, а також підтримки населення.

"За 105 днів російського вторгнення громада відправила захисникам не одну тонну харчів, бронежилетів, розгрузок та інших необхідних речей. А також прихистила понад 500 переселенців з дітьми", - додали у U-LEAD.

У громаді зареєстровано 516 переселенців, які оселилися в громаді, більшість знімають житло або гостюють у родичів чи знайомих, а майже 60 людей живуть у гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб, який створили за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ та підтримки Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області у 2016-2018 роках.

"На території нашої громади ми створили сучасний гуртожиток за європейськими стандартами. Там 20 кімнат, частина сімейного типу. І зараз житло стало в пригоді, - зазначив голова Томаківської громади Іван Калашник.

Читайте також: U-LEAD надає допомогу громадам Львівщини щодо релокації бізнесу

У Регіональному офісі "U-LEAD з Європою" у Дніпропетровській області повідомили, що найближчим часом Томаківська громада отримає невідкладну допомогу від Програми: комплект "Прихисток", до якого входять ємності для води, намет, генератор, речі для облаштування прихистків.

Основне завдання гуманітарного штабу у Томаківській громаді – допомога захисникам, переселенцям та місцевим мешканцям. Тут акумулюється та перерозподіляється допомога від благодійних організацій, церков, агрофірм, фермерів та жителів. Також штаб регулярно готує сухпайки для призовників і допомогу ЗСУ.

"Зараз вже маємо сформовану команду волонтерів, які координують роботу штабу. Їм допомагають наші жителі громади, долучаються переселенці. Люди діляться всім. Днями підприємці меду привезли. А нещодавно переселенці приїхали, привели цілий причеп іграшок для дітей", - розповів Калашник.

За його словами, у гуманітарному центрі є взуття, одяг, інші необхідні речі. Переселенців за можливості забезпечують всім життєво необхідним – постіль, ковдри, посуд, одяг, засоби гігієни, памперси, дитяче харчування та продукти харчування.

Читайте також: U-LEAD дає рекомендації громадам щодо утилізації будівельних відходів унаслідок руйнувань

Швейний цех запрацював в громаді з перших днів, виготовляючи захисникам розвантажувачі, плитоноски, форму. Зокрема, у майстерні виготовили та передали військовим: 313 розвантажувачів, 473 балаклави, 44 чохли для бронежилетів, 29 комплектів літньої військової форми.

Також у громаді організували майстерню гаджетів, куди люди приносять поламані телефони, планшети, радіо та іншу техніку, а майстри ремонтують і передають захисникам для використання.

"Я намагаюся організувати процеси в громаді так, щоб люди розуміли, що вони допомагають. Щоб вони відчували свій внесок у перемогу і відчували себе її частиною. Щоб не просто бути спонсорами чогось, а бути частинкою боротьби за перемогу, щоб кожен розумів - ми всі разом йдемо до неї", - наголосив Калашник.

Читайте також: Муніципалітети Польщі та України налагоджують співпрацю, попри війну - форум U-LEAD

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD з Європою

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-