Оголосили про підозру «керівникам» Скадовська, яких призначили загарбники

Оголосили про підозру «керівникам» Скадовська, яких призначили загарбники

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру так званому голові Скадовської районної військової адміністрації та його заступниці.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину рф у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також громадянці України у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, громадянин росії, який тривалий час проживав у Скадовську, під час тимчасового захоплення регіону росіянами вступив у злочинну змову з представниками країни-агресора з метою зміни меж території та державного кордону України. Для цього він обійняв посаду так званого голови Скадовської районної військової адміністрації.

Читайте також: Мер Скадовська звільнив усіх бюджетників, які перейшли на бік окупантів

Своєю чергою, громадянка України добровільно стала так званою першою заступницею голови Скадовської районної військової адміністрації.

«Підозрювані активно займаються добором інших працівників окупаційного органу та підпорядкованих установ і організацій. Окрім того, діючи в інтересах країни-агресора, вони закликають мешканців регіону підкоритися окупаційним військам, висловлюють підтримку дій загарбників спрямованих на порушення територіальної цілісності України», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Усі дані для соцвиплат зберігаються в держреєстрах - міський голова Скадовська

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють співробітники Управління СБУ в Херсонській області.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині російські загарбники «призначили» свого «голову» тимчасово захопленого Скадовського району, легітимна українська влада працює дистанційно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-