Українська влада у Скадовську працює дистанційно - мер

Українська влада у Скадовську працює дистанційно - мер

Укрінформ
На Херсонщині російські загарбники "призначили" свого “главу” тимчасово захопленого Скадовського району, легітимна українська влада громади працює дистанційно.

Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Скадовська Олександр Яковлєв, передає Укрінформ.

“Окупаційна влада призначила «главу Скадовського району і Скадовська». Подібні призначення не мають жодної легітимності та не будуть впливати на роботу законно обраної місцевої влади”, - поінформував Яковлєв.

Він підкреслив, що виконком Скадовськоі міської ради продовжить працювати в дистанційному режимі, комунальні підприємства виконують свою роботу, лікарі, вчителі, соціальна служба також продовжують працювати.

На травень місяць заплановане фінансування усіх комунальних установ та організацій Скадовської міської ради.

У школах громади навчальний процес закінчується 2 травня. Усі випускники отримають документи про освіту державного зразка.

Як відзначив Яковлєв, загарбники намагаються відновити радянську системи управління, де “райком” керує усім районом включно з містами та селами. «Наші громади таке вже проходили і повертатися в минуле ніхто не буде», - написав міський голова.

“У той час, коли ми запроваджуємо електронну державу, освітлюємо та асфальтуємо села, вони продовжують рухатися “назад до комунізму”, - зазначив Яковлєв.

Він також звернув увагу, що від вечора суботи по усій Херсонській області не працює мобільний зв'язок та Інтернет. Оператори повідомляють, що, на жаль, це не аварія, скоріше за все, загарбники готують чергову провокацію.

“Сьогодні наша головна надія і опора - Збройні сили України. Підтримка усього цивілізованого світу, позитивні новини з фронту дають нам віру в нашу перемогу”, - додав міський голова і закликав земляків берегти себе та близьких.

Читайте також: Кабмін закрив морпорти Бердянська, Маріуполя, Скадовська та Херсона до деокупації

Як повідомляв Укрінформ, міський голова Скадовська змушений був виїхати через погрози загарбників.

У Скадовську на Херсонщині російські загарбники демонтували пам'ятний знак «Загиблим за єдину Україну», встановлений у 2014 році, над міською радою загарбники зняли український прапор, натомість вивісили російський триколор.

Фото: Фейсбук Скадовської міської ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-