Усі дані для соцвиплат зберігаються в держреєстрах - міський голова Скадовська

Усі дані для соцвиплат зберігаються в держреєстрах - міський голова Скадовська

Укрінформ
На Херсонщині у Скадовську окупанти та колаборанти вкидають фейки про те, що база даних для соціальних виплат знищена, проте насправді вся інформація зберігається в держреєстрах, які продовжують функціонувати.

Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Скадовська Олександр Яковлєв, який перебуває за межами тимчасово захопленого міста, передає Укрінформ.

"Вчора з’явилися оголошення від "нової влади", де жителів міста запрошують пройти "реєстрацію" для створення нової бази соціальних виплат. За їхнім твердженням існуючі бази українська влада знищила. Хочу повідомити, що це неправда. Усі дані зберігаються в державних реєстрах, які продовжують функціонувати", - написав Яковлєв.

Для прикладу він зазначив, що на сьогодні у Скадовську можна зареєструвати народження дитини та отримати всі види державної допомоги. Щоправда, деякі виплати йдуть із затримками, але все працює, наскільки це повинно працювати в умовах війни, написав Яковлєв.

Читайте також: Поставлені «керувати» на Херсонщині офіціантки і вишибали вже планують втечу до Криму

"Нові керівники" просто не знають, що Україна за останні роки значно підвищила рівень цифровізації, і на місцях не зберігаються різноманітні списки в паперових носіях. В них просто нема потреби, пояснив міський голова Скадовська.

"Закрилося скадовське казначейство - нас перевели на дистанційне обслуговування у Кіровоградську область. Закрилося управління соціального захисту - тепер наш район обслуговує відповідна служба у Полтавській області. Тому всі соціальні виплати Україна продовжуватиме виплачувати. Не приставайте на пропозиції "нової влади". Бо навряд чи ви зможете зберегти чинні виплати, якщо будете співпрацювати та проходити подібні "реєстрації", - зазначив Яковлєв.

Він також повідомив, що дав доручення припинити трудові відносини з усіма працівниками, які були задіяні або брали участь у заходах, які організовувала «нова влада» до 9 травня. Ті, хто підтримують заходи під прапорами країни-агресора, не отримуватимуть заробітну плату чи інші виплати коштом бюджетних коштів, наголосив міський голова.

Читайте також: Підлітки з Херсонщини пояснили депутату держдуми, хто такий Бандера

Він нагадав, що за співпрацю з окупантами колаборантам "світить" до 15 років з конфіскацією.

Як повідомляв Укрінформ, мешканців Генічеського району Херсонської області закликають ігнорувати запланований загарбниками нібито "перепис населення".

Ідея з "референдумом" на Херсонщині провалилася. російські окупанти розглядають різні варіанти щодо нещодавно окупованих територій, зокрема це створення так званого кримського федерального округу. Колаборант Кирило Стремоусов заявив, що призначена окупантами так звана військово-цивільна адміністрація звернеться до путіна щодо прийняття регіону до складу рф.

Читайте також: «Референдум» у Херсоні не домопоже рф досягти її політичних цілей в Україні — британська розвідка

Депутати Херсонської обласної ради як представники спільних інтересів територіальних громад Херсонської області 12 березня прийняли звернення про те, що Херсонщина – це частина суверенної та унітарної України.

Фото: Анга Тревел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-