У Львові на аукціоні зібрали €30 тисяч на протези матерям, що постраждали від війни

У Львові на аукціоні зібрали €30 тисяч на протези матерям, що постраждали від війни

Фото
Укрінформ
У Львові відбувся мистецький аукціон в межах завершення першого етапу проєкту «Руки для мами». На ньому вдалося зібрати 30 тисяч євро на протези для українських матерів, які постраждали від ворожих обстрілів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Цей проєкт – це вдала колаборація, він відбувається завдяки спільним зусиллям та добрим серцям багатьох людей. Дякую випускникам, професорам, студентам Львівської академії мистецтв, місцевій владі та усім, хто долучився. Наші художники важко переживають сьогоднішні події війни і ви купуючи нині це високе мистецтво, даруєте шанс на успішне життя потерпілим матерям», – зазначила куратор аукціону Христина Береговська.

Читайте також: Військові хірурги провели унікальні операції з приживлення кінцівок

На аукціоні презентували мистецькі твори понад 30 українських митців, зокрема, таких художників як Любомир Медвідь, Микола Шимчук, Михайло Демцю, Остап Патик, Юрко Кох, Василь Ярич, Василь Одрехівський, Вероніка Чередниченко та інших.

Нагадаємо, проєкт «Руки для мами» мандрував європейськими містами, зокрема виставку презентували у Берліні, Відні. Там продали 11 картин і зібрали 250 тисяч гривень. Далі твори побачать у Франції, Італії та за океаном.

«Мистецтво говорить краще, ніж слова та торкає душі. Кожен, хто став власником картини – купив частинку української гідності, свободи, небайдужості, перемоги, горя і віри. І я мрію, щоб роботи наших митців бачила міжнародна спільнота. Щоб іноземці могли «торкнутись» очима до глибини української душі та відчути те, що відчуває наш народ. Зрозуміти, яка велика і сучасна ми нація», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

У Львові на благодійному аукціоні зібрали 30 тис. євро на протези матерям, що постраждали від війни / Фото: Львівська ОВА

У реалізації проєкту посприяли Посольство України у ФРН, Посольство України в Республіці Австрія, Львівська ОВА, департамент міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОВА, департамент архітектури та містобудування Львівської ОВА, депутати та відомі львів’яни.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові планують відкрити Національний реабілітаційний центр "Незламні", де виготовлятимуть та встановлюватимуть сучасні протези людям, які постраждали від війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-