Медичний посадовець на Херсонщині «злив» загарбникам дані поліцейських - ОГП

Медичний посадовець на Херсонщині «злив» загарбникам дані поліцейських - ОГП

Фото
Укрінформ
Заступнику гендиректора Херсонської обласної дитячої лікарні, який надав ворогові доступ до архіву медичної документації співробітників поліції, оголосили підозру в державній зраді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Офіс генпрокурора.

«Повідомлено про підозру заступнику генерального директора закладу охорони здоров’я з медичної частини Херсонської обласної дитячої лікарні у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, на початку березня підозрюваний, виконуючи обов’язки директора лікарні, добровільно погодився на співпрацю з представниками спецслужб рф та окупаційної влади країни-агресора.

З власної ініціативи він повідомив загарбникам, що в архів дитячої лікарні передана на зберігання медична документація з картками та особовими справами співробітників Головного управління Нацполіції в Херсонській області. Після цього окупанти отримали доступ до конфіденційної інформації про поліцейських регіону.

Читайте також: У Херсоні колаборанти з військовими вдерлися до державного університету - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині окупанти блокують евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

30 травня загарбники відключили на Херсонщині інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-