Із захопленої росіянами Борівської громади на Харківщині виїхали близько половини жителів

Із захопленої росіянами Борівської громади на Харківщині виїхали близько половини жителів

Укрінформ
З Борівської громади на Харківщині, яка два місяці перебуває під контролем російських загарбників, виїхало близько половини жителів.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Борівської селищної ради, передає Укрінформ.

"Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну нашу громаду тимчасово залишило близько 50% населення", - йдеться у повідомленні.

Як зауважили у селищній раді, на території громади досі відсутні мобільний зв‘язок та інтернет, немає можливості перевести гроші у готівку чи розрахуватися у магазині карткою, люди без пенсій і зарплат. Натомість загарбники встановлюють свої порядки і намагаються створити ілюзію «нормального» життя в громаді: показово карають мародерів і порушників громадського порядку, закликають працівників різних установ виходити на роботу, хочуть відновити роботу дитсадків тощо.

Читайте також: У Роганській громаді під Харковом війська рф зруйнували більш як 1500 цивільних об’єктів

Водночас "особлива увага" приділяється боротьбі з українською державною символікою: на центральній площі Борової нещодавно зрізали тризуб, а українські прапори подекуди не просто знімають, а ще й обстрілюють.

"російські гауляйтери розгорнули в громаді підготовку до святкування дня росії, який офіційно відзначається у рф 12 червня. Активно шукають організаторів свята, але охочих розважати ворогів, які принесли в нашу громаду поневіряння, руйнування і смерть, знаходиться небагато", - зауважили у селищній раді.

Бойові дії на території громади не ведуться, але з Ізюмського напрямку постійно чути звуки потужних вибухів і обстрілів. У різних населених пунктах Борівщини та за їх межами є жива сила і військова техніка загарбників. Періодично відбувається ротація ворожих військ. "Ворог продовжує стягувати техніку у Донецькому напрямку. Через Ольгівку у напрямку Лимана йдуть військові колони рашистів", - зазначають у селищній раді.

Читайте також: З окупованих міст Харківщини вдалося евакуювати 1400 людей

Як повідомляв Укрінформ, Борівська селищна територіальна громада на Харківщині тимчасово захоплена російськими військами. «Керувати» нею загарбники поставили колишнього чиновника з Барановичів (республіка білорусь) і військового з російського новосибірська.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-