Депутату Маріупольської міськради повідомили про підозру у держзраді

Депутату Маріупольської міськради повідомили про підозру у держзраді

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру у державній зраді одній із депутатів Маріупольської міської ради, яка з власної ініціативи стала співпрацювати з загарбниками.

Про це Офіс Генерального прокурора повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Керівником Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру депутату Маріупольської міської ради у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, з 24 лютого 2022 року депутат міськради за власної ініціативи почала співпрацювати з військами рф задля забезпечення діяльності окупаційної "адміністрації" держави-агресора на території Маріуполя.

"Обійнявши псевдопосаду «начальника відділу культури адміністрації міста Маріуполь», підозрювана організує проведення культурно-масових заходів з метою формування думки серед населення і світової спільноти про законність діяльності так званої «днр». Крім того, вона залучає до співпраці з окупаційною владою місцевих мешканців", - зазначають в ОГП.

Читайте також: Перевіряв українців на виїзді з Маріуполя – поліцейського підозрюють у держзраді

Згідно з інформацією правоохоронців, разом із псевдокерівництвом міста та депутатом державної думи рф жінка розповсюджує у школах літературу міністерства освіти країни-агресора з метою поширення російської ідеології серед місцевого населення і розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві до 13 років ув’язнення засудили двох чоловіків, які воювали проти Збройних сил України у складі російської армії та забезпечували їй протиповітряну оборону біля Каховської гідроелектростанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-