Забезпечували російську ППО в районі Каховської ГЕС: двоє чоловіків  отримали по 13 років

Забезпечували російську ППО в районі Каховської ГЕС: двоє чоловіків отримали по 13 років

Укрінформ
У Києві до 13 років ув’язнення засудили двох чоловіків, які воювали проти Збройних сил України у складі російської армії та забезпечували їй протиповітряну оборону біля Каховської гідроелектростанції.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За публічного обвинувачення прокурорів ОГП суд визнав винними двох громадян України у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Шевченківським райсудом міста Києва їх засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що двоє жителів АР Крим перейшли на бік ворога і у 2014 та 2020 роках уклали контракти про проходження військової служби у військовій частині №12676 збройних сил рф.

У складі російської армії у лютому 2022 року вони брали участь у бойових діях на території Миколаївської та Херсонських областей.

«З 25 по 28 лютого вони забезпечували протиповітряну оборону військ рф в районі дамби Каховської гідроелектростанції поблизу м. Нова Каховка Херсонської області. А 1 березня обвинувачені вступили в бій з підрозділами Збройних сил України в районі м. Баштанка Миколаївської області. 2 березня їх взято у полон на території Миколаївської області», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: На Закарпатті затримали агітаторів, які закликали до повалення державної влади

Як повідомляв Укрінформ, суд призначив жителю міста Новодружеськ Луганської області покарання у вигляді восьми років ув'язнення за передачу ворогу інформації про Збройні сили України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-