Допомагав загарбникам на Херсонщині: ексдепутату Ради повідомили про підозру в держзраді

Допомагав загарбникам на Херсонщині: ексдепутату Ради повідомили про підозру в держзраді

Укрінформ
Депутатці Херсонської міськради та колишньому народному депутату повідомили про підозру у державній зраді

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Управління Служби безпеки України в Херсонській області.

«За матеріалами Управління Служби безпеки України в Херсонській області повідомлено про підозру в державній зраді двом місцевим мешканцям», - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну вони добровільно контактують з представниками фсб рф. На вимогу загарбників вони складали списки з установчими даними місцевих українських патріотів, зазначають в управлінні СБУ в області.

Один із підозрюваних у зраді (колишній народний депутат України ІІ та ІІІ скликань, заслужений юрист України) об’єднав навколо себе декількох «однодумців», у стислий термін зібрав списки мирних українців і «відзвітував» рашистам.

Читайте також: У «Слузі народу» просять Раду позбавити Ковальова мандата

«Доклавши особистих зусиль, він сприяв створенню у Херсоні «військово-цивільної адміністрації», яка зараз здійснює керівництво містом та областю від імені російської федерації», - інформують в управлінні.

Друга підозрювана – підприємиця (депутат Херсонської міської ради від забороненої в Україні проросійської політичної партії «ОПЗЖ»), паралельно із виконанням інструкцій від представників фсб рф щодо збору інформації про підрозділи ЗСУ та плани протистояння українських військових агресії рф, продовжує свою фінансово-господарську діяльність на території обласного центру. Співпрацюючи з ворогом, їй вдалося зберегти свій бізнес, і наразі вона продовжує збагачуватися на стражданнях херсонців, зазначається у повідомленні.

Колаборантам загрожує 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі за матеріалами оперативного супроводу відділу протидії системним загрозам управлінню державою Управління СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

Місцеве видання «Мост» інформує, що йдеться, зокрема, про депутатку Херсонської міської ради Альону Ротову. Інше ЗМІ називає також другого підозрюваного - Сергія Кириченка.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області загарбники блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-