У «Слузі народу» просять Раду позбавити Ковальова мандата

У «Слузі народу» просять Раду позбавити Ковальова мандата

Заява
Укрінформ
У парламентській фракції "Слуга народу" визнали, що їхній колишній колега Олексій Ковальов став колаборантом російських загарбників, та проситимуть Верховну Раду позбавити його мандата, а Генпрокуратуру й СБУ - передати справу до суду.

Про це повідомила речниця фракції Юлія Палійчук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Останні заяви Ковальова, зроблені у соцмережах після «наради» в Херсоні із заступником голови кремлівської адміністрації кірієнко, переконливо свідчать про те, що наш колишній колега став колаборантом агресора. Він зрадив український народ, зрадив своїх виборців, зрадив Україні», - йдеться в опублікованій заяві.

У фракції вирішили звернутися до Верховної Ради із закликом позбавити Ковальова мандата народного депутата України у відповідності до чинного законодавства.

Крім того, у СН вирішили звернутися до Генпрокуратури та СБУ із закликом якнайшвидше передати справу Ковальова до суду, передбачивши, зокрема, конфіскацію його активів і майна згідно чинного законодавства, а також органів судової влади із закликом якнайшвидше розглянути справу депутата, визначивши міру покарання згідно із законом.

Читайте також: ДБР порушило кримінальне провадження щодо депутата Ковальова за колабораціонізм

«Зрадники й колаборанти не можуть представляти українців у Верховній Раді України. Вони мають понести повну відповідальність перед українським народом за співпрацю із ворогом і бути покараними з усією суворістю закону. Ми не будемо закликати нашого колишнього колегу скласти мандат. Якщо совість, честь і гідність вже втрачено остаточно - немає сенсу до них апелювати. Хай це станеться за законом, після вироку суду», - підкреслили у фракції.

Водночас у СН порадили Ковальову «уважно вивчити» статтю 111-прім Кримінального кодексу і спрогнозувати термін ув’язнення за колабораціонізм, який чекає на нього після звільнення тимчасово окупованої Херсонщини ЗСУ.

У фракції нагадали, що раніше виключили Ковальова зі своїх лав, коли у квітні стало відомо, що народний депутат добровільно перебував на тимчасово захопленій території на Херсонщині та спілкувався із російськими військовими.

Як повідомлялося, народний депутат Олексій Ковальов, обраний у виборчому окрузі 186 (Херсонська область) як висуванець «Слуги народу», виїхав на тимчасово окуповану Херсонщину й у дописі на Фейсбуці зізнався у співпраці з російськими загарбниками та підтримав можливу анексію регіону до росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-