ДБР порушило кримінальне провадження щодо депутата Ковальова за колабораціонізм

ДБР порушило кримінальне провадження щодо депутата Ковальова за колабораціонізм

Укрінформ
За ініціативи Державного бюро розслідувань порушено кримінальне провадження щодо народного депутата України Олексія Ковальова за колабораційну діяльність.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Оперативники Бюро встановили, що депутат співпрацює із загарбницькими силами російської федерації на тимчасово захопленій території Херсонської області.

Підконтрольні йому підприємства постачають харчову продукцію до тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим з подальшою реалізацією на території рф і завозять на Херсонщину паливно-мастильні матеріали з окупованого Криму.

Також депутат забезпечує розміщення особового складу сил загарбників у підконтрольному йому санаторію, що розташований у місті Гола Пристань Херсонської області.

"Більше того, на своїй сторінці в одній із соціальних мереж депутат сам розповідає, що співпрацює з окупантами та вважає, що росія на Херсонщині надовго", - наголосили в ДБР.

За матеріалами ДБР ще у квітні поточного року Генеральний прокурор порушила кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого частиною четвертою ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).
Читайте також: «Слуги» очікують розслідування через перебування їхнього депутата на захопленій Херсонщині

Як повідомляв Укрінформ, на початку травня було оголошено про призупинення членства Ковальова у фракції "Слуга народу" у Верховній Раді. Політична партія та фракція "СН" звернулися до генерального прокурора України Ірини Венедиктової, голови Служби безпеки України Івана Баканова щодо порушення справи з метою розслідування обставин його перебування на захопленій частині Херсонської області.

Фото: facebook.com / Олексій Ковальов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-