З «Вінторєзами» й «Мухами»: під Черніговом банда готувалася до вторгнення росіян

З «Вінторєзами» й «Мухами»: під Черніговом банда готувалася до вторгнення росіян

Фото
Укрінформ
У Чернігівській області Служба безпеки України нейтралізувала злочинний осередок, який готувався допомогти ворогу у разі повторного вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

До складу банди входили троє представників кримінальних кіл, яких російські спецслужби залучили до підривної діяльності.

У них виявили зброю та обладнання російського спецназу. Серед вилученого - снайперські гвинтівки безшумної стрільби «Вінторєз», реактивна протитанкова граната РПГ-18 «Муха» і автомати безшумної стрільби «Вал». Усі ідентифіковані зразки озброєння - виробництва рф.

Читайте також: СБУ отримала доступ до пропагандистських методичок російських спецслужб

Засоби ураження вони зберігали на території власних домоволодінь і в гаражах поблизу Чернігова.

Під час обшуків у зловмисників також виявили снайперську гвинтівку Драгунова з глушником, бойові осколкові гранати, набої до стрілецької зброї, оптичні приціли та прилади нічного бачення.

Усі учасники групи затримані. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області СБУ ліквідувала схему незаконного переправлення коштів, що служила каналом фінансування російської агентури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-