СБУ ліквідувала канал фінансування російської агентури на Київщині

СБУ ліквідувала канал фінансування російської агентури на Київщині

Фото
Укрінформ
У Київській області Служба безпеки України ліквідувала схему незаконного переправлення грошей, що слугувала каналом фінансування російської агентури.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

"Під час спецоперації на Київщині нейтралізовано організоване злочинне угруповання, яке діяло в інтересах спецслужб агресора. Зловмисники налагодили механізм переправлення грошей з рф на територію нашої держави через підсанкційні платіжні системи", - ідеться в повідомленні.

Встановлено, що схему використовувала ворожа агентура, отримуючи кошти від своїх російських кураторів на проведення підривної діяльності проти України.

Під час обшуків в учасників угруповання правоохоронці виявили понад 13 млн у гривневому еквіваленті, комп’ютерну техніку та чорнову документацію з доказами протиправної діяльності.

За даними слідства, до складу організованої злочинної групи входило троє жителів Київської області.

Зловмисники створили мережу анонімних інтернет-платформ, через які приймали "замовлення" на купівлю, продаж чи обмін електронних грошей із заборонених систем росії. Ці незаконні операції проводили у власному пункті обміну валют.

Читайте також: СБУ знешкодила групу із 20 шпигунів-наркодилерів, які працювали на росію

Організатору схеми оголошена підозра. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабної війни Служба безпеки України викрила понад 360 російських агентів і більш ніж 5 тисяч колаборантів.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-