Камери 2 на 3 метри та обмаль їжі: росіяни тримають полонених маріупольців у переповнених тюрмах

Камери 2 на 3 метри та обмаль їжі: росіяни тримають полонених маріупольців у переповнених тюрмах

Укрінформ
На тимчасово захопленій території Донеччини загарбники утримують у тюрмах тисячі полонених українців, зокрема маріупольців, яких поміщують у камери 2х3 метри по 10-15 осіб.

Про це повідомив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Сьогодні так звані «днрівці» і росіяни створили вже тюрми на окупованій території, і там сьогодні тримають в цьому полоні тисячі і маріупольців, і інших з регіону людей… Там утримують сьогодні в дуже важких і складних умовах наших маріупольців: це камера 2 на 3 метри, і в цій камері тримають 10 або 15 чоловіків або жінок», - заявив Бойченко.

Читайте також: У Маріуполі зафіксували понад 1250 воєнних злочинів рф - мер

За його інформацією, ув’язнених раз на добу випускають у туалет, раз на добу дають щось їстівне і воду. «Це все, що вони там отримують. У дуже складних умовах їх там тримають», - наголосив міський голова Маріуполя і закликав об'єднати зусилля задля визволення людей.

Він також зазначив, що вже навіть є "вироки" ряду місцевих жителів, муніципальних і державних працівників, які потрапили у полон і відмовилися працювати з загарбниками. «Є перші вироки вже. Мінімальний термін ув’язненя, який вони дають – це 10 років позбавлення волі», - констатував Бойченко.

Читайте також: У Маріуполі дістали шість тіл з-під завалів будинку, який розстріляв танк рф

На його переконання, не тільки представники Червоного Хреста, а й міжнародна група омбудсменів мусить мати доступ до наших полонених, аби допомогти визволенню українців з тюрм та з полону.

Як повідомлялося, у селищі Оленівка під Маріуполем на Донеччині розташовані дві фільтраційні тюрми загарбників – на базі колишнії Єнакіївської колонії суворого режиму №52 та Волноваської виправної колонії № 120. Тут утримуються колишні правоохоронці, проукраїнсткі активісти та журналісти, «неблагонадійні» до винесення вироку або проходження фільтрації, а також понад 20 волонтерів, які евакуювали маріупольців.

Агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-