У Маріуполі зафіксували понад 1250 воєнних злочинів рф - мер

У Маріуполі зафіксували понад 1250 воєнних злочинів рф - мер

Укрінформ
У захопленому російськими загарбниками Маріуполі вже зафіксовано 1256 воєнних злочинів агресора, які в Україні досліджує прокуратура.

Про це повідомив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Ми сьогодні фіксуємо всі злочини, які створила російська армія і вже самопроголошені керівники, які проголосили себе владою… Злочинів дуже багато у Маріуполі. Їх зафіксовано 1256. І все це досліджує вже прокуратура регіональна і Генеральна прокуратура. Тобто все це має ознаки воєнних злочинів», - сказав мер.

Читайте також: Місця воєнних злочинів в Україні допомагають зберегти 3D-технології та штучний інтелект

Як приклад він нагадав про Драматичний театр у Маріуполі, який був розбомблений російськими військами, в приміщенні якого ховалися від обстрілів мирні мешканці міста. За словами Бойченка, є декілька свідків цього злочину російської армії і вони вже дають свідчення.

«Якщо говорити про Драматичний театр, то є свідки, які свідчили вже і обережно проголосили про те, що в Драматичному театрі було більше 300 осіб. Вони давали оцінку, що таких було 300 і більше 300 (загиблих)», - сказав міський голова.

Читайте також: У Маріуполі дістали шість тіл з-під завалів будинку, який розстріляв танк рф

Як повідомлялося, російські загарбники 16 березня скинули з літака бомбу і знищили Драматичний театр Маріуполя, в якому ховалися сотні людей. Точна кількість загиблих унаслідок авіаудару невідома, йдеться про сотні вбитих.

20 травня загарбники завершили розбір завалів та вивезення тіл загиблих із Драмтеатру. За словами радника мера Петра Андрющенка, їх поховали у братській могилі в селищі Мангуш.

Агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Маріуполь наразі на порозі екологічної та інфекційної катастроф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-